09:16 / 16.01.2019.

Autor: E.L.S./HRT

Zanimanje - pršutar!

-

-

Foto: - / -

Iz Knina ste. Nemate posla! Al' imajte petlje. Učite danas za bolje sutra! Budite sam svoj šef!
Šibenska ekipa HRT-ove emisije "Dobro jutro, Hrvatska" otišla je do Knina gdje je udruga Krka Knin pokrenula projekt kojim želi ljudima pokazati kako mogu doći do posla.

"Učimo danas za bolje sutra" projekt je udruge Krka Knin iz koje poručuju: Nemaš posla? Postani pršutar, povrćar, pčelar, proizvođač likera!

Cilj projekta je kroz provedbu osposobljavanja/obrazovanja utjecati na lakše zaposlenje i veću konkurentnost na tržištu rada. Ciljna skupina je 40 pripadnika marginaliziranih skupina s područja grada Knina, te stručnjaci koji već rade i radit će s nezaposlenim osobama – pripadnicima marginaliziranih skupina.

Projekt provodi ekološka udruga Krka Knin u partnerstvu s gradom Kninom. Vrijednost projekta je 818.166,00 kuna te je u potpunosti financiran iz europskog socijalnog fonda.

Za što sve će se moći osposobiti zainteresirani u okviru ovog zanimljivog projekta i kako izgleda osposobljavanje ispričali su Dimitrije Dujmović, voditelj projekta, Hrvoje Marić, polaznik tečaja za pršutara i Maja Kutlača, koordinatorica projekta.

Iz Knina ste. Nemate posla! Al' imajte petlje. Učite danas za bolje sutra! Budite sam svoj šef!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!