Zašto se Svetlana Patafta posvetila kazalištu za djecu?

17.10.2019.

14:02

Autor: Mihaela Potz/V.M./HRT

Svetlana Patafta u studiju HR-a s urednicom 'Kulturnog kolokvija' Mihaelom Potz

Svetlana Patafta u studiju HR-a s urednicom 'Kulturnog kolokvija' Mihaelom Potz

Foto: - / -

Kako se predstave za djecu gledaju u svijetu, a kako kod nas, zašto je rad u predstavama za djecu tretiran tek kao 'rad do ozbiljnijeg angažmana' te zašto je odlučila raditi predstavu o maloljetničkoj trudnoći – ispričala nam je Svetlana Patafta.
Kako se predstave za djecu gledaju u svijetu, a kako kod nas, zašto je rad u predstavama za djecu nepravedno tretiran tek kao 'rad do ozbiljnijeg angažmana' i zašto je odlučila na kazališne daske postaviti predstavu o maloljetničkoj trudnoći – ispričala nam je Svetlana Patafta.

Gostujući u emisiji Kulturni kolokvij Prvog programa Hrvatskoga radija Patafta je s nama podijelila i iskustva s Međunarodnog festivala dječjeg kazališta u Kini, a odgovarala je i na pitanja svojih kolegica i kolega književnice Ane Đokić, likovne umjetnice Tonke Maleković, predsjednice udruge 'Korak po korak' Silvije Stanić te predsjednika Hrvatskog centra Assitej-a Romana Bogdana.

- Trudna sam, što sad?
- 'Priča o VELIKOM i malom'
- Srednjovjekovni Zagreb za mališane
- 'Coprnica Dragica Priča o Zagrebu nekad'

Kulturni kolokvij Svetlane Patafte možete pronaći u Slušaonici Hrvatskoga radija, a u nastavku provjerite zašto je Čakovec ovih dana bio središte hravtskog dječjeg kazališta:
Čakovec središte hrvatskog dječjeg kazališta

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!