09:42 / 23.05.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Zastupnici srednjoškolci o zakonu o medijima

-

-

Foto: - / -

Učenici zastupnici, koji dolaze iz cijele Hrvatske, odnosno iz 24 srednje škole i jednog učeničkog doma, simulirat će zastupnički rad, od 'ulaska' zakona u Sabor do njegova izglasavanja.
Prijedlog zakona o medijima tema je simulirane sjednice Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković otvorio je ovu sjednicu Sabora koja se održava u organizaciji Službe za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Jandroković je dodijelio nagrade najuspješnijim natjecateljima on-line kviza za učenike osnovnih škola "Koliko poznaješ Hrvatski sabor".

Učenici zastupnici, koji dolaze iz cijele Hrvatske, odnosno iz 24 srednje škole i jednog učeničkog doma, simuliraju zastupnički rad, od 'ulaska' zakona u Sabor do njegova izglasavanja. To podrazumijeva rad u klubovima, na nadležnim odborima, podnošenje amandmana, glasovanje na skupnoj sjednici Sabora.

Provođenjem programa edukacije kao što je Simulirana sjednica, Hrvatski sabor slijedi najbolje tradicije europskih parlamenata u promicanju učenja za aktivno i odgovorno građanstvo i pokazuje kako institucije izvan sustava odgoja i obrazovanja mogu doprinositi razvoju demokratske političke kulture.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!