Zbor Zagrebački dječaci poziva na audiciju

20.09.2018.

10:35

Autor: E.L.S./HRT

-

-

Foto: - / -

Svojim radom i postojanjem osiguravaju autentičnost brojnih izvedbi djela klasične glazbe koja traže specifične dječačke glasove.
Početak je školske godine, vrijeme kada se školarci odlučuju za vannastavne aktivnosti. Pjevački zbor Zagrebački dječaci koji njeguje posebno i visokocijenjeno dječačko pjevanje, pod stručnim vodstvom - poziva nove članove da se pridruže zboru.

Zagrebački dječaci jedinstven su i raritetni zbor ne samo u Zagrebu i Republici Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji. Svojim radom i postojanjem osiguravaju autentičnost brojnih izvedbi djela klasične glazbe koja traže specifične dječačke glasove.

Posebnost ovog zbora je rad s dječacima solistima, koji su nastupili sa Zborom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, Zagrebačkom filharmonijom, Zborom Muzičke akademije, te u trinaest izvedbi opere Čarobna frula W. A. Mozarta u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Posljednje solističke i izuzetno uspješne nastupe ostvario je dvanaestogodišnji Sven Jagarinec ulogom Milesa u operi B. Brittena The Turn of the Screw u riječkom i šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Kako je okupljanje dječaka vrlo težak i mukotrpan zadatak, a dječaci u zboru ostaju vrlo kratko (svega par godina), zbor poziva zainteresirane dječake u dobi od 6 do 12 godina da im se pridruže i postanu dio zbora koji njeguje posebno i visokocijenjeno dječačko pjevanje, pod stručnim i za to posebno educiranim vodstvom.

Povodom upisa u emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Jasenka Ostojić, umjetnička ravnateljica Pjevačkog zbora Zagrebački dječaci i Franjo Bilić, bivši Zagrebački dječak, čembalist, student dirigiranja na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!