07:00 / 13.07.2021.

Autor: Višnja Ružojčić/Studio 4/IMS/HRT

Zdrave navike stječu se odmalena

Projekt "Sportski praznici"

Projekt "Sportski praznici"

Foto: HTV / HRT

Umjesto pod klimom i pred računalima brodsko-posavski školarci osvajaju slavonske gore, igraju nogomet, košarku, badminton. Odaziv na akciju Hrvatskog školskog sportskog saveza iznenadio je i kineziologe. 

Nakon pet sati planinarenja i prijeđenih 14 kilometara sudionici akcije iz guste su slavonske šume izašli umorni ali zadovoljni. Da bi osvojili vrh gore Krndije, u pohod su krenuli rano ujutro. 

- Što kasnije krenemo, veća nas vrućina uhvati. Ma dobro, ja inače s njima u kurikulumu jednom godišnje radim jedan planinarski pohod, kazao je kineziolog Goran Križan iz Starog Petrovog Sela.

Ovaj je odrađen u sklopu novog projekta Hrvatskog sportskog saveza „Sportski praznici". Na cilju, u selu Tisovcu, opuštanje.

Sportsko druženje na otvorenom i pozitivna energija idu skupa pa su se u ljetni projekt uključili i učenici Osnovne škole "Dragutin Tadijanović". Kažu da im je lijepo, uče nove vještine, a i ovakve su akcije važne za zdravlje. I to uz stručni nadzor kineziologa. Zastupljeni su različiti sportovi, a sve je besplatno.

Kineziologinja Mirna Mikić iz Slavonskog Broda kaže da su zadovoljni odazivom, a Križan naglašava da, iako je vruće, važno je da su se deca maknula iz soba i od mobitela i kompjutera.  

Sportski će praznici trajati do 23. srpnja. Diljem zemlje školarci šalju najvažniju poruku: zdrave se navike stječu odmalena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!