Zimska škola informatike

03.01.2018.

13:35

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Učenici su se do sada s informatikom u redovnom školskom programu mogli susresti tek od 5. do 8. razreda i to samo kao izbornim predmetom.
Zimski praznici nisu razlog da školske klupe budu potpuno prazne. U bjelovarskoj Prvoj osnovnoj škola održava se Zimska škola informatike. Ovoga tjedna polaze ju oni koji je nemaju niti kao izborni predmet u redovnom školskom programu - učenici od prvih do četvrtih razreda. Idu u četvrti razred i uče prve klikove programiranja. Rade prvenstveno igrice kojima se razvija algoritamsko poimanje, odnosno programiranje kroz igru jer je djeci to najjednostavnije.

To je lijep način uvođenja djece u programiranje jer po novom kurikulumu je jako puno programiranja. Hrvatska kao i ostatak Europe vapi za programerima, poručuje Goran Jarčov, učitelj informatike.

Učenici su se do sada s informatikom u redovnom školskom programu mogli susresti tek od 5. do 8. razreda i to samo kao izbornim predmetom. Uskoro će učenicima petih i šestih razreda informatika biti obavezan predmet. Dok to čekaju, mali će se Bjelovarčani na Zimskoj školi informatike poigrati -  i mikrobitovima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!