10:47 / 12.01.2018.

Autor: DJH/M.Š.

Zimska škola kiparstva za djecu i odrasle

-

-

Foto: - / -

Zimska škola kiparstva za djecu i odrasle već 11. godinu zaredom održava se u Osnovnoj školi Sveti Matej u Viškovu. Voditelj je i ove godine kipar Rajko Srok.
Zimska škola kiparstva za djecu i odrasle već 11. godinu zaredom održava se u Osnovnoj školi Sveti Matej. Mladi kipari stvaraju svoje skulpture, neki prvi put, a neki su već iskusni u pohađanju Zimske kiparske škole u organizaciji Udruge "Mato Tijardović" iz Viškova.
Voditelj je i ove godine kipar Rajko Srok koji nije ni sanjao da će ova zimska škola tako dugo potrajati. Polaznice vrijedno rade već do ranog jutra, a stalno se vraćaju najustrajniji. ;ladi kipari sa 17 ili 18 godina u školi su od njenih početka. Djeca koja pohađaju školu su iz Viškova, ali i Rijeke te s područja Klane.

Radovi se doniraju bolnicama i ustanovama po čitavoj Hrvatskoj, a kako je pretekla ovogodišnja škola provjerila je riječka ekipa HTV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!