08:42 / 27.02.2018.

Autor: HRT

"Znanjem i igrom na ponos Domovini"

-

-

Foto: - / -

Riječ je o srednjoškolskom natjecanju edukativno-sportskog karaktera usmjereno jačanju domoljublja i afirmaciji pozitivnih društvenih vrijednosti.
Posljednje natjecanje "Ponos domovine" uskoro započinje 8. godinu zaredom u srednjim školama u Hrvatskoj.

Riječ je o srednjoškolskom natjecanju edukativno-sportskog karaktera usmjereno jačanju domoljublja i afirmaciji pozitivnih društvenih vrijednosti.

Suočeni s posljedicama globalizacije i trendovima u društvu kojem je materijalno bogatstvo u prvom planu zaboravljamo na nacionalni ponos i državu. Zato je potrebno razvijati nacionalne osjećaje i svijest što se ne dobiva rođenjem već odgojem i slobodno se, svojevoljno prihvaća, naglašavaju članovi udruge Ponos domovine.

Razlog je to pokretanja našeg projekta i ulazak u populaciju mladih naraštaja kako bi spoznali te iskre no i s punim srcem njegovali domoljublje i povijesne tekovine svojih pradjedova. Jer bez ljubavi prema vlastitom narodu i domovini, bez poštivanja svojih velikana, tradicije, jezika, kulture i baštine te poznavanja vlastite povijesti nijedan narod nema budućnosti, poručuju.

Kako će se natjecanje provoditi i kako su se učenici pripremali za to objasnili su u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" autori projekta iz Udruge "Ponos domovine" Žarko Delač, autor projekta i Patricija Lukšić, predsjednica udruge. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!