17:09 / 03.05.2021.

Autor: Maroje Vučičević/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

90 dana snimao se dokumentarac o potresu u Sisku

Sisak

Sisak

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Sisački Kinoklub bio je uz svoje sugrađane kada je bilo najteže. Podijeljeni u nekoliko ekipa danonoćno su nakon potresa snimali dokumentarni film da bi te teške trenutke sačuvali od zaborava. S druge strane, krenuli su i u borbu za obnovu svojih prostorija.

Nakon potresa sisački kinoklubaši krenuli su akciju. Već letimičan pogled na dramatične snimke koje su uspjeli uhvatiti pokazuje da se trud isplatio.


Sada slijedi još mnogo posla i zaokruživanje projekta o kojem je detalje doznala ekipa Vijesti iz kulture:

Dramatično je i stanje prostorija Kino kluba Sisak. Članovi su sami dosad prikupili dvadesetak tisuća kuna za najosnovnije intervencije. Ipak, nadaju se sveobuhvatnoj obnovi ovih gradskih prostora jer tamo i mnogi budući profesionalci prave prve filmske korake.


S obzirom na štete koje će se dugo sanirati svaka je pomoć i snimka dobrodošla. Želimo Kino klubu što raniji povratak u prostorije, to će im sigurno pomoći da privuku još novih članova jer su se mnogi nakon potresa nažalost preselili.

Kino klub Sisak

Kino klub Sisak

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!