Advent u vrtiću

01.12.2022.

07:00

Autor: Silvio Stilinović/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Advent u vrtiću

Advent u vrtiću

Foto: HTV / HRT

Iako godinama gledamo iseljavanje iz slavonskih županija - općina Oriovac u Brodsko-posavskoj županiji može se pohvaliti dobrim rezultatima. Doduše i dalje 100 stanovnika općine umre više od rođenih no taj trend, uz smanjenje iseljavanja, polako se smanjuje.


Prva svijeća u vremenu Došašća u općini Oriovac upaljena je u Dječjem vrtiću. Bio je to pravi mali božićni sajam koji su priredila djeca i njihove odgajateljice. Za svoje roditelje najmlađi su izveli prigodni program, a na malom božićnom sajmu prikupljana su sredstava za posebnu namjenu. 

Blanka Alerić, ravnateljica Dječjeg vrtića "Ivančica" u Oriovcu rekla je da se djevojčica Sunčica liječi na onkologiji u KBC-u Zagreb. Poručila je da joj šalju pozdrave i želje da im se brzo vrati. 

U općini Oriovac razmišljaju o proširenju vrtićkoga prostora.

- U općini Oriovac je 10 naselja, 10 sela, i ovdje nisu samo djeca Oriovca. Ovdje su djeca, mame, bake, dide iz Lužana, Slavonskog Kobaša, Živika, Pričca, da ne nabrajam, Malina i svih naših naselja. I to je ono što daje jednu posebnu notu, jedno bogatstvo ovom događanju, naglašava Antun Pavetić, načelnik općine Oriovac.

Nije moglo ni bez svetoga Nikole, koji je stigao u Ivančicu kako bi prikupio sve dječje želje. Gledali su se crtići. I za kraj vatromet kao simbol svjetlosti kojom su obasjani Došašće i Božić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!