Adventske svečanosti u Vukovaru

05.12.2022.

07:00

Autor: Zrinka Perić/T.D./Dnevnik/IMS/HRT

Adventske svečanosti u Vukovaru

Adventske svečanosti u Vukovaru

Foto: HTV / HRT

Grad Vukovar otvoren je za sve ljude dobre volje. Tamošnje adventske svečanosti stoga ove godine nose naziv - "Vukovar - grad susreta". 

Za stanovnike i njihove goste prilika je to za sudjelovanje u nizu priredbi koje se oslanjaju na tradiciju, ali i suvremene umjetničke izričaje. Reporterka HTV-a Zrinka Perić javila se iz Vukovara u Dnevnik te razgovarala s Davorkom Krajinović iz Turističke zajednice Grada Vukovara.

Advent u Vukovaru je svake godine ljepši i bogatiji, a perivoj dvorca Eltz obukao je blagdansko ruho i stvorio pravu božićnu bajku.

- Ovogodišnji Advent pun je čarlija, odiše mirisima i okusima što se može vidjeti na našim ugostiteljskim kućicama koje su prepune gastroponude. Postavljeno je betlehemsko naselje s prizorom Isusovog rođenja te pozornica gdje će se petkom i subotom odvijati razni programi. U sklopu adventa u Vukovaru također se odvijaju vukovarske adventske svečanosti, rekla je Krajinović. 

U perivoju se nalazi klizalište koje je i ove godine besplatno za sve posjetitelje.

- Klizalište će raditi do 31. siječnja. Otvoreno je svakim radnim danom, ovisno o vremenskim uvjetima. Otvoren je i kutak Djeda Božićnjaka, galerija aranžerija koja će biti otvorena do 24. prosinca, petkom, subotom i nedjeljom gdje će za najmlađe biti održane razne radionice, edukacije i programi, rekla je. 

Petkom su tamburaši, subotom razni bendovi i vokalni sastavi te sastavi duhovne glazbe.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!