07:00 / 24.02.2021.

Autor: Slađana Bukovac/Regionalni dnevnik/HRT/IMS

Akcija prikupljanja slikovnica za djecu na Banovini

Slikovnice

Slikovnice

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Povodom međunarodnog dana darivanja knjiga, porečka je knjižnica pokrenula akciju prikupljanja slikovnica za djecu u potresom pogođenom području. Akcija traje do kraja veljače.

Stariji donose slikovnice koje su odredile njihovo djetinjstvo, a mlađi one koje su im posebno drage. Važno je da su očuvane.

- Sve slikovnice su dobrodošle jer djeca, predškolci koji znaju čitati mogu čitati sami, a slikovnice se čitaju i s roditeljima,  sve što se donese bit će usmjereno u dječje vrtiće, kaže Irides Zović, ravnateljica Gradske knjižnice Poreč.

U glinskom vrtiću je oko 150, a u petrinjskom 400 djevojčica i dječaka. A slikovnica u vrtićima uvijek nedostaje.

- Tako da smo dobili slikovnice koje su trenutno in, najmodernije, koje su i najčitanije u našoj knjižnici. Dobili smo i puno problemskih slikovnica, koje su inače jako tražene u našem odjelu za djecu, kaže Zorana Geržinić, knjižničarka.

Akcija je tek na početku, a već se vidi da će u glinski vrtić „Bubamara" i petrinjsku „Petrinjčicu" stići mnogo primjeraka nove literature.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!