Pulski ugostitelji dio lijepe blagdanske priče

29.12.2021.

07:00

Autor: Jana Radić/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Vladimir Bajić zadovoljan je akcijom

Vladimir Bajić zadovoljan je akcijom

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U doba blagdana organiziraju se različite humanitarne akcije u mnogim hrvatskim gradovima. Tako je i u Puli, gdje su jednu hvalevrijednu humanitarnu akciju pokrenuli pulski Crveni križ te udruge koje skrbe za potrebite građane toga grada. U suradnji s ugostiteljima nude besplatne obroke u sklopu adventskih događanja. Bitno je istaknuti da sve te udruge pomažu potrebitim sugrađanima i tijekom cijele godine.


Više stotina građana u Puli svakodnevno traži pomoć Crvenog križa, ali i humanitarnih udruga. Mnogi naši sugrađani ne mogu si priuštiti topli obrok, pa je akcija koja traje tijekom pulskog adventa mnogima od njih vratila vjeru u ljudsku dobrotu.    


- Oduševljeni su jer je to jedna priča gdje ti možeš biti dio grada, gdje dođeš i prošetaš u grad, staneš na kućicu, nešto pojedeš, nešto popiješ i dio si građana, i onda nisi na margini društva, tako da je ovo jako dobra stvar za njih, kaže Jana Milin Herceg iz pulskog Prihvatilišta za beskućnike.


Čak trideset obroka doniraju ovi mladi ugostitelji koji skromno ističu da su sretni jer su dio lijepe blagdanske priče. Meni je domaći, a hrana ukusna i raznovrsna. 


- To je nekako u tom štihu, božićna sarma s pireom, kobasice, bila je jota, krumpir gulaš, kaže ugostitelj Đoni Bučaj.


- Cijela akcija je super i osoblje je simpatično, imaju zgodnu žensku, plave oči, blage, koje upijaju, takve i ja imam, rekao je Vladimir Bajić iz Pule.


Građani su posebno senzibilizirani u doba blagdana i spremni su pomoći onima u potrebi. No, kako ističu iz pulskih humanitarnih udruga, mnogi pomažu i sudjeluju u raznim akcijama i tijekom cijele godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!