Avanturisti iz Konavla na Sniježnicu na Staru godinu

31.12.2021.

13:19

Autor: HRT/D.D.

Tradicionalni  uspon na Sniježnicu na Staru godinu

Tradicionalni uspon na Sniježnicu na Staru godinu

Foto: Fabijan Drnas / HRT

Tradicionalni uspon na Sniježnicu u Konavlama na Staru godinu.

Biciklistički klub Konavle i ove je godine organizirao tradicionalni sedmi po redu uspon na 1234 m visoku Sniježnicu u Konavlima na Staru godinu.

Kolendanje i doček uz Silente na Stradunu

Na Stradunu, počela je kolenda, a nakon nju uslijedio je dječji doček Nove godine.

- Na Stradunu je veselo, prava dubravačka festa. Tu su folkloraši linđa, tu su brojni zborovi, pjevači, klape, predstavnici limene glazbe Dubrovnik, i svi oni zajedno će zapjevati tradicionalnu kolendu "Dobro večer, mi kucamo". Do sada je ovdje nastupala Domenika, koja za sve one najmlađe koji će ovu najluđu noć provesti u krevetićima, održavala dječji doček nove godine, koji je bio kao pravi doček uz odbrojavanje i čestitanje, prenosi novinar Vicko Dragojević za Dnevnik HTV-a.

- Po tradiciji dubrovački barmeni su pripremili stotine koktela koje su podijelili svim Dubrovčanima i brojnim gostima kako bi zajednički nazdravili i ispratili 2021. godinu i s dobrim željama dočekali 2022. Važno je naglasiti poštivanje epidemioloških mjera, posljedice čestitanja i kolendavanja vide se i u Dubrovniku, proteklih dana je buknuo broj zaraženih pa se upozoravaju svi oni koji večeras dolaze na Stradun kako će u ovaj ograđeni prostor moći ući samo s važećim COVID potvrdama, dodaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!