I bajkeri pomažu na Banovini

23.02.2021.

18:20

Autor: Željka Živković/Regionalni dnevnik/HRT

Bajkeri

Bajkeri

Foto: Regionalni dnevnik/HTV / HRT

Da bajkeri imaju velika srca, pokazali su nam mnogo puta. Dokazuje to i priča o Moto-klubu "Dva grada" koji okuplja motocikliste iz Valpova i Belišća. Naime, istoga dana kada je potres pogodio Banovinu, krenuli su u svoju novu humanitarnu akciju koja traje i ovih dana....


Četrdesetak bajkera jednom se tjedno okupi kako bi saznali nove moto-vijesti no, uz druženje, već godinama osmišljavaju i provode humanitarne akcije. Nakon potresa u Banovini, odmah su jednoj obitelji uplatili jednokratnu pomoć.

- U suradnji s Udrugom "Zvono" iz Belišća započeli smo akciju prikupljanja financijskih sredstava za kupovinu jedne mobilne kućice. Naravno, to ne bi bilo moguće da nije bilo naših sugrađana. Trebalo nam je nešto više od mjesec dana i  u tome smo uspjeli, kazao je Dario Partić iz MK "Dva grada".

Skupili su 37 tisuća kuna, pa tako obitelj Dolenac iz Nove Drenčine, sela pokraj Petrinje, od ovoga tjedna ne mora živjeti kod rođaka gdje je kuću dijelilo 16 članova obitelji. Njihova kuća, koju su uredili i u kojoj su živjeli tek godinu dana teško je stradala, no sad imaju privremeni dom, opremljen svime što je potrebno. Primopredaja mobilne kućice bila je itekako emotivna...

- Krenulo je s malom stvari. Ali kad smo vidjeli šta smo napravili uz pomoć dobrih ljudi, sponzora, ispala je to velika stvar. Ispalo je da je zajedništvo i solidarnost najveća stvar koja čovjeka može podići, rekao je Mihael Varžić iz MK "Dva grada".

Kad čine dobro, kažu nam bajkeri, osjećaju se bolje. Stalno osmišljavaju nove akcije, uvijek su tu i za udrugu "Zvono" koja pomaže marginaliziranim skupinama društva, a mnogi su od njih i volonteri Crvenog križa. 

- To je ekipa koja stvarno ima srce i koja za zajednicu funkcionira jedinstveno i gdje god treba oni uskaču, s druge se strane odlično zabavljaju i opušteni su u cijeloj toj priči, ne inzistiraju na nekakvoj zahvalnosti. Stvarno su posebni, posebno društvo, poručila je Mira Anić, predsjednica Inkluzivne kuće "Zvono".

Udruga "Zvono" i bajkeri ističu kako donacija kućice nije kraj njihove pomoći. Uvjerivši se u njihov entuzijazam, sigurni smo kako je to - tek početak!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!