Zvonimiru i Đinu spojio Instagram - za Božić stvorile bajkovite aranžmane

24.12.2021.

18:16

Autor: Ana Marušić/Regionalni dnevnik HTV/HRT/D.S.

Aranžmani koje izrađuju Zvonimira i Đina

Aranžmani koje izrađuju Zvonimira i Đina

Foto: Regionalni dnevnik HTV / HRT

Jeste li i vi već na društvenim mrežama ponosno objavili fotografije blagdanski uređenog doma? Ili ste od onih koji ukrašavanje ostavljaju za posljednji trenutak? U svakom slučaju, još poneka dobra ideja neće biti naodmet. 

Dvije kreativne duše, dva para spretnih ruku i eto bajkovitih aranžmana kakve bi svatko poželio. Spojio ih je Instagram.


- Odlučile smo da želimo napraviti jednu suradnju za Božić. Otkrile smo da staklo i prirodan materijal, poput cvijeća, bilja, čak i suhog bilja, savršeno paše i tako je nastala naša mala božićna kolekcija, rekla je Zvonimira Karavida, akademska kiparica.


Zvonimiru smo već upoznali kao autoricu čudesnih staklenih skulptura. Svoju je minimalističku estetiku zadržala i u ovoj suradnji.


- Mene i Zvonimiru su povezali ovi blagdani, provele smo jako puno vremena zajedno u kreiranju i osmišljavanju ove kolekcije, tako da se rodilo jedno prekrasno prijateljstvo, kaže Đina Panjol Tuflija, boutique aranžerka cvijeća.


Bogatstvo koje nudi priroda sasvim je dovoljno za blagdansku raskoš.


- Dovoljno je ustvari samo otići u šetnju, ubrati malo zelenila, donijeti taj materijal kod kuće, osjetiti ga pod rukom. O samim dekoracijama i ovoj kolekciji počela sam razmišljati puno ranije. Lijep je osjećaj, nema stresa, nema nervoze jednostavno uživam u radu i kreacijama, rekla je Đina, koja ima plan za radionice izrade čarolija sličnih ovima.


Radionice će obuhvatiti savjete o održavanju cvijeća, rezanju i dekoriranju, a sve u opuštenom ozračju, jer upravo je priroda najbolji lijek protiv svakodnevnog stresa. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!