Baka Suzana proslavila 100. rođendan

19.10.2021.

20:16

Autor: Ivana Perić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Baka Suzana

Baka Suzana

Foto: Dnevnik / HRT

Više je razloga za veselje bilo u župi Jelenje, iznad Rijeke. Njihova je najstarija stanovnica proslavila stoti rođendan, a povodom toga posvećena je i kapelica pokraj njezina doma. Tajne dugovječnosti nije htjela previše dijeliti, samo da je za okrugli broj zaslužno puno humora!

Dobre volje i humora ovoj Dražićanki ne nedostaje. Vesela je od jutra do večeri. I dobro informirana. 

- Od jutra čita novine, a poslije podne gleda HRT, govori Ivana Zoretić, kći.

Nije to bilo lako stoljeće. Suzana je rano ostala bez roditelja, uzgajala stoku i obavljala najteže poslove. 

Ujutro popije jednu tabletu za tlak. Zdravlje je služi, no lošije čuje. 

- Zdravlje joj je Bogu hvala dobro, nikada nije bila u bolnici i nije bila osjetljiva. Ako je imala kakve boljke borila se i sve je sjelo na svoje mjesto, govori Lina Pilčić Verle, nećakinja.

I svi je u Dražicama vole. Pa se ne treba čuditi tolikom broju čestitara i velikoj torti koju je pripremila sumještanka Silvija. 

- Mi smo susjedi 34 godina i baš mi je drago da smo mi i slavljenica doživjeli tu stotku, šali se Vladimir Radetić- Morić,prvi susjed.

I mnogo toga lijepoga. Poput današnjeg dana - proslave rođendana i blagoslova kapelice njoj u čast. 

- Tu smo da joj čestitamo i proslavimo ovaj dan koji je bitan i za nas jer njezino je životno iskustvo itekako bogato, rekao je Ivan Milardović, župnik Župe sv. Mihovila, Jelenje.

No, otkrila nam je samo djelić recepta za dugovječnost. 

- Ovako normalno se poist i popit, nikad nisam pušila ni pila preveć, kako je bila prilika, naglasila je stogodišnjakinja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!