"Barba Šime - najbolji zadarski čistač"

16.01.2021.

16:29

Autor: Žana Ljuština/Regionalni dnevnik/HRT

default error photo
Ljudima je pristupačan, vedar, čovjek uvijek spreman svima pomoći, nikad nije rekao neću, ne mogu, uvijek nađe načina da nam pomogne. Ovako govore o Šimi Stručiću - najčistaču.
Šime Stručić najbolji je zadarski čistač u protekloj godini. Tradicionalna  turistička priznanja, "Nasmiješeno sunce" dodijeljena su i ove godine unatoč specifičnoj situaciji zbog koronavirusa.

Metlu i lopatu u ruke i na posao. Čisti Šime kožinske ulice punih šest godina otkako se zaposlio u Čistoći. Prije toga 25 godina bio je autolimar.

- Ovo je častan posao, odgovoran, težak, rekao je Šime Stručić, čistač.

No Šime ga radi s lakoćom i osmijehom, uvijek na usluzi svim mještanima.Ljudima je pristupačan, vedar, čovjek uvijek spreman svima pomoći, nikad nije rekao neću, ne mogu, uvijek nađe načina da nam pomogne, navodi Ivana iz Kožina.

U Kožinu ga poznaje i cijeni i staro i mlado.

- Barba Šime je svaki dan čistio pa je dobio nagradu. Vrhunski, Šime Stručić, vrhunski dobar je, po cili dan u điru, ističe Mia iz Kožina.

Jer posla, više ili manje zahtjevnog uvijek ima.

- Najteže su košnje, to je dosta zahtjevno, kad je vruće, onda ste na prometnicama, morate paziti sebe, da ljudima ne razbijete auto, dosta je zahtjevno i opasno, kaže Stručić.

- Unatoč tomu, govori nam Šime, lakše je raditi ljeti jer i zimi na posao treba doći već u 6 sati, po mraku i hladnoći. Otkad radi s "kolegom", kako od milja naziva svoj kamionet, posao je lakši. Uspije se napraviti mnogo više za manje vremena.

- Ne znam kud on ide, ali mislim da ide uz more di ljudi bacaju smeće pa to kupi ima kamion, skuplja unutra, dodaje Mia.

Ponosan na to što je njegov rad prepoznat, nagradu dijeli s kolegama.

- Nije to samo moja nagrada, to je nagrada svih mojih kolega jer Šime - ja pojedinačno ne mogu puno bez svojih kolega, ističe Stručić.

I skromnost je vrlina koja krasi ovog vrijednog čovjeka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!