Beli Manastir: Besplatna autobusna linija za stanovnike prigradskih naselja

07.09.2021.

16:45

Autor: Igor Rotim/Regionalni dnevnik/HRT/IMS

Besplatna autobusna linija

Besplatna autobusna linija

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Beli Manastir je s 300 tisuća kuna godišnje iz gradskog proračuna osigurao besplatnu autobusnu liniju za stanovnike prigradskih naselja koja nisu obuhvaćena redovnim linijama. U testnom razdoblju autobus vozi u radnom vremenu, a u planu je uvođenje i dodatnih linija.


Iz prigradskih naselja Belog Manastira, Branjina Vrha, Šećerane i Šumarina, besplatna autobusna linija kružno vozi do autobusnog kolodvora u Belom Manastiru, za sada pet puta dnevno. Namijenjena je svima koji nemaju vlastiti prijevoz i nema ih tko odvesti do grada.

- Za mene osobno će sigurno puno značiti jer mogu biti sigurna da se mogu povesti i da se mogu vratiti kući, da ne moram tegliti u rukama što kupim i mislim da je to, ne samo za mene nego i za selo, jako dobro, rekla je Anđelka Petković iz Šumarina.

A u baranjskim selima sve je više starijih koji druge mogućnosti za prijevoz nemaju.

- Da bi ljudima bilo pristupačno, recimo starijim ljudima, dom zdravlja, tržnica, starački dom, groblja. Ako hoće posjetiti nešto, da ne moraju plaćati, svi znamo da su mirovine male, plaće male, kaže Damir Bečić, vozač.

U planu je i druga besplatna linija koja bi građane vozila unutar Belog Manastira.

- S obzirom na to da je ovo testno razdoblje, da prikupimo što veći broj informacija od korisnika, bilo to primjedbe, bilo sugestije i prijedlozi, sustav evoluira. Mi ćemo temeljem toga razrađivati i proširivati našu uslugu, to jest prilagođavati prema potrebi korisnika, rekao je Damir Paulić, direktor Baranjske čistoće.

Besplatne linije za sada voze radnim danima, a uskoro bi trebale biti i vožnje vikendima, prilagođene mladima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!