'Prava' i virtualna biciklijada s plemenitim ciljem

25.04.2021.

06:59

Autor: Marina Gantar/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Biciklijada od Osijeka do Kopačkog rita

Biciklijada od Osijeka do Kopačkog rita

Foto: Marina Gantar/regionalni dnevnik/IMS / HRT

Ako još niste pripremili bicikle za novu sezonu - vrijeme je da o tom počnete razmišljati. U Osijeku je održana tradicionalna biciklijada Filozofskog fakulteta kojom se i ove godine željelo upozoriti na probleme koje pojedine osobe imaju prilikom čitanja.

Biciklijada je održana u skladu s epidemiološkim mjerama uz ograničen broj sudionika i održavanje razmaka. Odredište im je bilo Kopački rit, a poticaj za bicikliranje plemenit.

- Ovo je 2. put da organiziramo biciklijadu u znak podrške nacionalnoj kampanji za osobe s disleksijom i drugim teškoćama čitanja Hrvatskog knjižničarskog društva pod nazivom "I ja želim čitati", kako bi senzibilizirali društvo na naše građane koji imaju takve teškoće, naglasila je Sanjica Feletar Tanacković, organizatorica biciklijade, Filozofski fakultet, Osijek.

Podršku su dale i mlade snage. Svake godine Filozofski fakultet organizira biciklijade. Uz one dužinske do Kopačkoga rita organizirane su i biciklijade spretnosti.

- Tu se napravio poligon gdje se išlo između čunjeva preko daske, prelazilo se vraćalo, radilo krug, a posebna je bila biciklijada koju smo napravili u kategoriji tko će sporije prijeći 10 metara, rekao je Željko Beissmann, Filozofski fakultet, Osijek.

Uz ovu, održava se i virtualna biciklijada. Na nju su pozvani građani cijele Hrvatske koji snimke mogu poslati na elektroničku poštu Filozofskog fakulteta i tako dati podršku osobama s disleksijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!