Vlakom do Splita - od 1. srpnja i iz Bjelovara

04.05.2022.

18:15

Autor: Sani Lukić/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Vlak do Splita

Vlak do Splita

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Od 1. srpnja iz Osijeka će se izravnom željezničkom linijom moći putovati do Splita. Kako su u Bjelovaru istaknuli iz Hrvatskih željeznica, riječ je o sezonskom vlaku koji će voziti jednom dnevno na relaciji Osijek - Virovitica - Zagreb - Split. Tako će i Bjelovarčani izravno moći putovati vlakom na more. 


Vlak će kretati u 20 sati iz Osijeka, oko pola sata prije ponoći stiže u Bjelovar, nakon toga se putuje sat i 10 minuta do Zagreba, a u Split je predviđen dolazak ujutro u 8.40. Cilj je, ističu u HŽ-u, koristiti novoizgrađenu prugu Sveti Ivan Žabno - Gradec.   

- Kao što smo prošlo ljeto vozili turističke vlakove iz metropola europskih - Budimpešte, Beča, Bratislave, Praga prema Splitu, na isti način ćemo voziti iz Osijeka. Imat ćemo dobru ponudu, vagone za spavanje i imat ćemo vagon - restoran. Bit će ugostiteljska ponuda i doručak u vlaku, rekao je Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz.

Moći će se koristiti i vagon sa sjedalima te onaj za prijevoz bicikala. Akcijska je cijena jednosmjerne karte, primjerice, iz Osijeka do Splita 160 kuna, iz Virovitice 140, a iz Bjelovara 130 kuna. U županiji ističu zadovoljstvo uključivanjem Bjelovara u novu sezonsku liniju prema moru, a najavljuju i dva nova niskopodna vlaka koja bi od prosinca trebala povezivati Bjelovar i Zagreb.

- Ta dva vlaka će podignuti i kvalitetu prijevoza, a samim time i povećati broj linija s obzirom na to da prema Zagrebu, ako se ne varam zasad vozi 14 linija. S ta dva vlaka povećali bi na 20, naglasio je Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan.

- To su visokokomforni kvalitetni vlakovi i sigurno je da će oni omogućiti veću frekvenciju vlakova između Zagreba i Bjelovara, da će putovanje biti daleko udobnije, rekao je Ukić.

Iz HŽ-a najavljuju kako će u novom voznom redu nastojati uvođenjem linija s manje stajališta skratiti za 10-ak minuta putovanje od Zagreba od Bjelovara na linijama na kojima se sada putuje oko sat i pol.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!