Bjelovarska osnovna škola uložila u igru i zabavu

08.02.2023.

07:00

Autor: Suzana Balen/Regionalni dnevnik/HRT/IMS

Bjelovarska osnovna škola uložila u igru i zabavu

Bjelovarska osnovna škola uložila u igru i zabavu

Foto: HTV / HRT

"Jačamo duh i tijelo" naziv je projekta u bjelovarskoj Prvoj osnovnoj školi koji nakon samo nekoliko dana daje izvrsne rezultate. Najviše povećava zadovoljstvo učenika boravkom u školi. A trebalo je samo tisuću i 300 eura vrijedno ulaganje u igru i zabavu.

Stolni tenis, košarka, zračni hokej i šah u holu Prve osnovne škole - otkad su stigli rekviziti za igru i zabavu, boravak u školi veliko je zadovoljstvo.


- Pa igramo šah puno, pod odmorom iskoristimo kad je slobodno... Iskoristimo vrijeme za nešto produktivno, rekla je Lana Patačko, učenica 6. razreda.


- Mislim da su ove igre jako dobre, jedino nekad ne mogu doći do njih jer nas se nakupi 50, ali je super što su stavili, kazao je Marko Portak, učenik 5. razreda. 


Najvažnije je što se već vide i rezultati projekta "Jačamo duh i tijelo", a to je prevencija nepoželjnog ponašanja u djece.


- Ove nove igre mi se jako sviđaju. Sviđa mi se jako što ljudi manje koriste mobitele, rekao je Leon Krčma, učenik 6. razreda. 


I ne samo da se manje koriste mobitelima nego je i manje nestašluka, a više smislene zabave. Neki se ostanu igrati čak i poslije nastave.


- Ideja je krenula još 2017-te kada sam bila na Erasmus mobilnosti u Finskoj i vidjela da oni imaju tako nešto. Kad sam vidjela natječaj Ministarstva za preventivne programe, rodila se ideja i projekt je prošao, objasnila je Martina Supančić, ravnateljica Prve osnovne škole Bjelovar. 


Otvaraju se mogućnosti i za nove školske radionice, te potvrđuje geslo škole koja želi biti mjesto u kojemu odrastaju sretna djeca.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!