Bogata kulturna ponuda u Puli

16.03.2023.

06:59

Autor: Senka Mošnja/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Kulturno ljeto u Puli

Kulturno ljeto u Puli

Foto: HTV / HRT

U Puli će se uskoro otvoriti obnovljeno Malo rimsko kazalište. Nesvakidašnja pozornica, podignuta prije dvije tisuće godina, nudit će najkvalitetnije sadržaje. Bogatom ljetu pridonose i zvučna imena najavljena u Areni, inače najposjećenijem kulturnom spomeniku u zemlji.

Već je lani pulska Arena ugostila mnogobrojna poznata imena, a ovoga ljeta bit će srušeni svi rekordi.

- Sigurno je potvrđeno gostovanje R. Wiliamsa, Imagine Dragonsa, Erosa Ramazzottija, Dubiozek., Simply Red, Florence and the M., bit će tu naravno i Pulski filmski festival, jubilarni 70-ti, predstave gladijatora 11,59 tako da što se tiče Arene ove godine - zaista jedan svjetski program, govori Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre.

U krugu od 200 metara, smještene su još dvije pozornice: srednjovjekovni Kaštel, čiji se bogati program još ne otkriva, te rekonstruirano Malo rimsko kazalište, koje bi trebalo biti otvoreno u svibnju. Riječ je o jedinstvenoj antičkoj pozornici u zemlji i jednoj od samo nekoliko na cijelom Sredozemlju.

- Ono što našu razlikuje od svih drugih je da imamo na zgradi muzeja i ekran od 330 kvadrata u full HD-u1. Sigurno je ideja da imamo jedan određeni nivo, da stvorimo bazu da se tamo događaju svjetski relevante stvari. Kkvalitetni sadržaji jazza, popa, pop-rocka, ističe.

A ti bi sadržaji, baš poput velikih koncerata u Areni, trebali privući goste.

- To su gosti koji putuju i prate te bendove, pjevače i koji dođu bez obzira na dan, datum, može ih privuć destinacija jer je tu već toplo, sunce i more i sigurno ne zadrže se samo jednu noć već možda i više, govori Sanja Cinkopan, direktorica Turističke zajednice grada Pule.

Već se lani uvidjelo da je broj noćenja turista u dobi od 20 do 40 godina porastao čak i u odnosu na rekordnu godinu. U Puli - svi zadovoljni.

- Mladi troše i došli su s kuferom i svi imaju koristi, kafići, trgovine, taxisti, apsolutno zatvaraju jedan krug, ističe ugostitelj Denis Bimbašić.

Privatni iznajmljivači, hosteli i hoteli budno prate raspored koncerata i ostalih zabavnih događaja u gradu.

- Iz razloga što u tim momentima može biti puno veća cijena od uobičajene u našem hostelu, samim time što kada je puno koncerata i velika ponuda u Puli, gosti ne gledaju na svaki dinar, kaže Sandra Diković, vlasnica hotela.

Budući da ovoga ljeta veliki koncerti počinju u lipnju, neki su hoteli i hosteli u to vrijeme - već rasprodani.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!