Božić s obitelji - želja svakog pomorca

25.12.2022.

19:43

Autor: Sandra Lacković/T.V./Dnevnik/HRT

Božić s obitelji - želja je svakog pomorca

Božić s obitelji - želja je svakog pomorca

Foto: HTV / HRT

Želja svakog pomorca je da za Božić obitelj bude na okupu. Danas im je znatno lakše jer nisu kao nekada dugo odvojeni od obitelji, ugovori su kraći, a zahvaljujući suvremenoj tehnologiji svakodnevno komuniciraju. 

Božić s obitelji - želja je svakog pomorca. Dubrovačkom kapetanu Jozi Glaviću koji plovi na kruzeru to se ostvarilo.

- Najljepše doba za biti doma. Imam sreće da u kompaniji za koju radim imamo 8 tjedana na brodu, 8 doma s time da će kompanija ispoštovati sve što se kolega i ja dogovorimo, kaže Glavić. 

Uživaju u svakom trenutku. Uz suprugu Emily, Engleskinju, blagdani u obitelji Glavić kombinacija su običaja dviju kultura.

No Božić u Dubrovniku ne može proći bez bakalara i zelene menestre - uz prijatelje i obitelj.

- U mene je uvijek veselo, puno se kuha, puno se spravlja, gledaš nekako malo razbiti kolotečinu, da nije uvijek isto, dodaje kapetan Glavić.

Zahvaljujući tehnologiji pomorcima je danas lakše prebroditi odvojenost od obitelji - ali uvijek broje dane do idućeg susreta.

- Teško je kad je na moru, sve moram sama s djecom. Srećom, posljednjih godina za Božić je kod kuće, pa mnogo toga radimo zajedno i uživamo u tome, kaže Emily. 

Jozo Glavić, podsjetimo, zapovjednik je prvog kruzera koji je prošao ispod Pelješkog mosta.

- Jedno stvarno lijepo iskustvo, ipak je to naš most, povezo je Hrvatsku nakon puno godina i svarno mi je bila čast, ističe Jozo Glavić. 

Uz poslovni uspjeh - obitelj na okupu najveća je sreća i zadovoljstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!