20:57 / 24.12.2020.

Autor: Igor Ahmetović/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Božić u obnovljenom domu

-

-

Foto: - / -

Priča o petrinjskim vilenjacima, kažu, nije završila danas. Osnovat će udrugu i pokušati svake godine u vrijeme božićnih blagdana pomoći jednoj socijalno ugroženoj obitelji i tako im uljepšati Božić.
Prije nekoliko dana u Dnevniku smo vam ispričali tešku životnu priču koja je pogodila obitelj Bjelac iz Petrinje. Zahvaljujući svima koji su pritekli u pomoć, majka Marijana i troje malodobne djece - Božić će dočekati u potpuno obnovljenom domu. ➡️ Jedna objava na Facebooku pokrenula je lavinu dobrote

Nakon gotovo dva tjedna radova na obnovi, obitelj Bjelac danas je prvi put ušla u obnovljenu kuću. Na kući je obnovljeno sve. Krov, fasada, zidovi, sanitarije, uvedeno je centralno grijanje. Dobri ljudi odasvud donirali su novac, građevni materijal, kućanske uređaje, namještaj. Ekipa petrinjskih "vilenjaka" marljivo je radila danima i noćima kako bi obitelji omogućila da Božić dočeka u toplom domu. Svoj cilj su ostvarili, a danas su djeci donijeli darove i zajednički su okitili božićno drvce.

- Vilenjaci su tu odradili svoj posao iznad svih očekivanja. Srce je puno. Svi smo sretni i veseli što smo uspjeli na ovaj Badnji dan biti u kući s obitelji Bjelac, rekao je Saša Osenički.

- Drago mi je da sam dio ove priče i volio bi da u budućnosti bude ovoga puno više, jer će biti puno zadovoljnijih obitelji i sretnije djece, naglasio je Ivan Lovrić.

Sve je počelo objavom na društvenim mrežama i pozivom na pomoć obitelji. Nakon toga rijeka dobrote slila se u Petrinju.

- Nisam vjerovala da će to tako daleko otići. Htjela bi se zahvaliti svima. Saši, Tini, Mihaeli, vilenjacima i svima koji su donirali i sudjelovali u akciji, kazala je Marijana Bjelac.

Priča o petrinjskim vilenjacima, kažu, nije završila danas. Osnovat će udrugu i pokušati svake godine u vrijeme božićnih blagdana pomoći jednoj socijalno ugroženoj obitelji i tako im uljepšati Božić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!