Briškula, strojevi i nova prometnica

28.08.2021.

07:07

Autor: Ana Štrelov/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Radovi na novoj prometnici

Radovi na novoj prometnici

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Stanovnici šibenske gradske četvrti Vidici dobit će novi prometni izlaz. Probijanjem slijepe ulice poboljšat će se kvaliteta prometa. Dugogodišnji je to problem koji bi do početka školske godine trebao biti riješen.

Zelenila je danas manje, ali prometnih problema više ne bi trebalo biti. Cijena je to rješavanja gorućeg prometnog problema jedne od najnaseljenijih šibenskih četvrti.

- Dobro je to rješenje, očistit će promet i sigurno će biti bolje nego što je, smatra tamošnji stanovnik Ivan Maretić.

- A bilo je gužvi, sad će biti lakše prolaziti i sve, smatra Dražen Pandžić.

Uz građane,ulicom će lakše i žurne službe. Zbog svakodnevnih gužvi, pristup im je bio otežan.

- Vatrogasci da bi došli do npr. škole, odnosno da bi hitna došla u Cvjetni dom to je bilo velikih problema dosad. Stoga se i krenulo u izradu prometnog rješenja ovoga dijela ceste, navodi predsjednik Vijeća gradske četvrti Vidici Marijo Baić.

Nova prometnica probijena je u dužini od 160 metara. Za radove grad je izdvojio 1,1 milijun kuna.

- Opći prometni krkljanac se dešavao iz dana u dan u Ulici Domovinskog rata. Više neće biti dvosmjerna nego jednosmjerna, dakle ulaz gdje je bio, a izlaz sad na ovu novu cestu, rekao je šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta.

Uz novu cestu ključno je i označavanje parkirališnih mjesta. Time će se dosadašnjoj gužvi u prometu stati na kraj.

- Stanovnici ove gradske četvrti dobit će uređena parkirališna mjesta, označena i uređena koja, naglašavam, se neće naplaćivati. Time se povisuje kvaliteta života svih građana ovdje koji žive rekao je Baić.

A dok se žustro igra briškula - zvuk s asfalta ne smeta!

- Promet je bio i s gornje strane i sad s donje, nema veze. Samo dok se ljudi malo ne naviknu, ovo je još novo pa idu i gore i dole. Nije još službeno pušteno, ali uglavnom navikli smo se, objasnio je stanovnik Ante Živković.

Nova prometnica u potpunosti će biti u funkciji do početka školske godine. A takozvane "tri trake", dio nekadašnje jadranske magistrale, u dogledno vrijeme postat će javno parkiralište čime će se riješiti nedostatak istog.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!