Četvorica varaždinskih branitelja pješice krenula iz Vukovara u Komarnu

18.06.2022.

13:26

Autor: Dnevnik u podne/IMS/T.D./HRT

Četvorica varaždinskih branitelja pješice krenula iz Vukovara u Komarnu

Četvorica varaždinskih branitelja pješice krenula iz Vukovara u Komarnu

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Četvorica varaždinskih branitelja krenula su iz Vukovara u Komarnu. Put je dug oko tisuću kilometara i prijeći će ga pješice kako bi obilježili svečano i povijesno puštanje u promet Pelješkog mosta. 

Branitelji će u tom zahtjevnom maratonu proći kroz 13 županija, odnosno 30 gradova i općina. Riječ je o projektu "Da se ne zaboravi - Varaždin za Hrvatsku", a želja im je, kažu, povezati istok i jug zemlje te odati počast poginulim braniteljima i civilima na mjestima njihova stradanja.

- Cilj glavni je otvorenje Pelješkog mosta, a to je povijesni trenutak koji se događa jednom u našem životu i branitelji će prohodati taj dio. Bili su isto tako od Vukovara do dubrovačkog bojišta u ono vrijeme. Naš je cilj bio da se pojavimo kao ljudi koji smo sudjelovali u tome, rekao je Vladimir Leskovar, predsjednik Kluba varaždinskih branitelja.

- Poruka je da se ne zaboravi sve ovo što se događalo u ratu, naravno da spojimo most i poruka ljudima da se ne zaboravi, istaknuo je Nenad Kamenar, član Kluba varaždinskih branitelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!