Članovi biciklističkog kluba "Weekend warriors" krenuli na zanimljiv put

09.03.2022.

15:38

Autor: Dobro jutro Hrvatska/HRT

"Weekend warriorsi"

"Weekend warriorsi"

Foto: Dobro jutro Hrvatska / HRT

Članovi biciklističkog kluba "Weekend warriors" ekipa su koja se preko vikenda jako dobro zabavlja, a preko tjedna puno radi, rekao je član BK kluba Marko Mršo. Ova ekipa odvažila se na jednu vrlo zanimljivu biciklističku turu od 180 kilometara.

Na ovu avanturu odlučili su se u sklopu rada na jednom europskom projektu, kojem je cilj stvaranja "zelene" biciklističke rute koja objedinjuje Park prirode Kopački rit, Nacionalni park Dunav-Dravu i Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje.

- Cilj nam je spojiti jednu dobru turističku ponudu – imat ćemo gastronomiju, malo ćemo kušati lokalna vina, obići neke zanimljive i povijesne lokacije i usput se malo provozati krajolikom, objašnjava. Svoj biciklistički pothvat zabilježit će kamerom, i sve objavljivati na društvenim mrežama.

- Imat ćemo i dio koji ćemo prolaziti s kombijem. Prvo krećemo prema Baranji, pa prolazimo prema mađarskoj i srpskoj strani, rekao je Mršo.

Njihovoj biciklističkoj turi pridružit će se i turistički vodič Domagoj Butković, koji kaže da pripreme nisu bile zahtjevne s obzirom da se radi o relativno laganoj turi.

- Cilj nam je da bude pristupačna velikom broju ljudi, koji će se možda u budućnosti odvažiti i slijediti naše stope ili tragove bicikala koje ćemo ostaviti na cesti.

Putovat će na biciklima potpomognutim s električnim pogonom, za trenutke kad ih uhvati umor.

"Weekend warriorsi" na svoj put krenuli danas s osječke Tvrđe, a turu planiraju završiti s predivnim pogledom na zalazak sunca s Erdutske planine i s Dunavom u kadru. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!