Članovi pjevačkih zborova obnovili u tuči uništenu kuću pjevača Gorana

22.12.2021.

17:10

Autor: Sanja Najvirt/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Članovi pjevačkih zborova obnovili u tuči uništenu kuću pjevača Gorana

Članovi pjevačkih zborova obnovili u tuči uništenu kuću pjevača Gorana

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nakon katastrofalne tuče ljetos na Požeštini, kuća obitelji Grgić koja živi od skromne invalidnine, gotovo se potpuno urušila. Zahvaljujući članovima pjevačkoga zbora "Vijenac" i Ličke zavičajne udruge "Vila Velebita", zasjat će ovoga Božića u novom ruhu, a njihovu pjevaču Goranu, koji je zbog bolesti izgubio potpuno vid, omogućiti, kako kaže, blagdane iz snova. 

Sve donedavna, dom obitelji Grgić prijetio je urušavanjem. Tuča i olujno nevrijeme ljetos teško su narušile statiku i uništile krovište kuće. No, Požežani dobra srca u samo dva mjeseca pretvorili su je u kućicu iz bajke.

- I dosta dobro smo se organizirali jer gdje god sam došao, svi su prihvatili moju ideju. Na taj način kuću smo renovirali u roku od dva mjeseca, kuću koja je bila u katastrofalnom stanju, rekao je Vlado Bauer iz Požege.

Uz članove pjevačkog zbora "Vile Velebite" i požeškog "Vijenca", akciji su priključili i donatori iz Zagreba, ali i samozatajni požeški obrtnici.

- Uvijek je zadovoljstvo pomagati drugima i to bi trebao biti opći način ponašanja naših ljudi, smatra Mirko Čenić,obrtnik iz Požege

Za Gorana, koji je prije sedam godina zbog bolesti poptuno oslijepio, plemenitost njegovih kolega iz pjevačkog zbora, donijela u život njegove obitelji božićno svijetlo, nadu i radost.

- Mislio sam da nesreći nema kraja, ali uz prave prijatelje sve to na kraju ipak uspije izići na dobro, rekao je Goran Grgić iz Požege.

Sreća je to i za njegovu suprugu i dvoje školaraca koji sada imaju siguran i udoban dom nad glavom. Božić će u njemu dočekati s nadom koja je zamijenila zebnju i strah. Posao, iako privremen, ovih je dana dobila i Goranova supruga pa radosti ovih skromnih ljudi nema kraja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!