11:01 / 06.06.2021.

Autor: HRT

Dabrica Berta - neobična pacijentica

Dabrica Berta - neobična pacijentica

Dabrica Berta - neobična pacijentica

Foto: HTV / HRT

Dabrica Berta - neobična pacijentica u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba! U petak navečer na Jarunu su preuzeli vremešnu dabricu koja je šepala na prednju lijevu nogu. 

Ostavljena je tijekom noći na kirurgiji Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a jučer ujutro prevežena u oporavilište Zoološkog vrta, gdje su je veterinari temeljito pregledali i proučili njezine rendgenske snimke.

Naime, njezino šepanje moglo je biti i posljedica nastrijela, no snimke su otkrile da joj u tijelu nije sačma. Potom su veterinari krenuli u veliko čišćenje rana dabrice na lijevoj lopatici u kojima se već razvilo mnoštvo crva. Nakon što su rane očišćene, dabrica je dobila odgovarajuću terapiju.

Jučerašnji dan svima je bio ispunjen strepnjom, no jutros se dabrica probudila dobre volje i zdravog teka. Uspjela je i nekoliko puta ljutito zarežati prema nama.

U međuvremenu smo joj dali ime Berta. Nekako baš to ime odgovara njezinoj dobi, stasu i karakteru. Nadamo se da će se čim prije u potpunosti oporaviti kako bismo je pustili u prirodu. 
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!