Đurđevac dobio hostel za školu u prirodi

26.04.2021.

19:42

Autor: HRT/Regionalni dnevnik/Sanja Kos Bojanić/B.V.

Hostel u park šumi Borik

Hostel u park šumi Borik

Foto: HRT / Regionalni dnevnik

Dan grada Đurđevac je obilježio otvaranjem hostela za školu u prirodi. Dio je to europskog projekta očuvanja i promoviranja prirodne baštine, najvećega turističkog projekta u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Hostel u park šumi Borik je otvoren. Veliki i mali Picoki ne kriju oduševljenje.

- Hostel Borik je za mene stvarno jedno prekrasno iznenađenje, izuzetno sam ponosna što je grad Đurđevac stvorio ovakvo jedno mjesto koje će okupljati ne samo građane i djecu iz Đurđevca nego i sve one koji će iz Hrvatske htjeti doći ovdje i vidjeti ljepote koje Đurđevac pruža, rekla je Ivana Jaklin, profesorica.

- To je sve jako zabavno i interesantno i za veselje i za odmor evo tu čak ima i sendviča i soka ne samo za djecu da se odmore nego i roditelji, kaže učenik Aleks Vunag

Uređenje hostela dio je europskoga projekta vrijednog 22 milijuna kuna. Uskoro će se moći voziti električni bicikli, šetati uređenim poučnim stazama Đurđevačkih Peski, a pred otvorenjem je i posjetiteljski centar koji će uz pomoć moderne tehnologije približiti prirodnu baštinu Podravine.

- Mi smo predvidjeli dvodnevne trodnevne, peterodnevne programe škole u prirodi pa će oni moći upoznavati floru i faunu, i rijeku Dravu, imat će niz tematskih radionica, bit će tu mali pčelari, mali mlinari, vozit će se brodom po Dravi, našoj europskoj Amazoni, rekao je Mario Fuček, TZ grada Đurđevca.

Hostel s 50-ak kreveta spreman je primiti goste, programi su osmišljeni i pripremni čekaju da Đurđevac otvori svoju najljepšu turističku priču. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!