U Brijesti na poluotoku Pelješcu - održava se Dan malostonske kamenice. Predstavljaju se brojni lokalni školjkari, ali i pelješki vinari.
18.03.2023.
Zadnja izmjena 20:29
Autor: Vicko Dragojević/V.K./Dnevnik/IMS/HRT
U Brijesti na poluotoku Pelješcu - održava se Dan malostonske kamenice. Predstavljaju se brojni lokalni školjkari, ali i pelješki vinari.
Pelješac je danas bio najvažnije gastroodredište u Hrvatskoj. U Brijesti je, tradicionalno uoči blagdana svetog Josipa, održana manifestacija Dan malostonske kamenice, koja je u ovo doba godine - i najbolja za jelo. Ljubitelji te morske delicije na Pelješac su stigli iz cijele zemlje.
Ova proslava održava se već 12. godinu, a prvi je put umjesto u Malom Stonu organizirana u Brijesti.
Ljiljana Bjelovučić, upraviteljica vinarije, poručila je da uz kamenice najbolje ide bijelo vino, pošip, rukatac. Nada se da će ih ovakve manifestacije, uz već postojeći Pelješki most, dovesti u sami vrh turizma.
Brijestu su danas posjetile tisuće ljudi, ali kamenice i dalje ostaju najbolja pozivnica svim sladokuscima da dođu na Pelješac i prije početka turističke sezone.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora