Brojni vinari iz cijele Hrvatske i OPG-ovi koji prodaju pršut, sireve i ostale delicije okupili su se na kaštelu Grobnik na manifestaciji "Dan vina i pršuta", a u povodu blagdana sv. Bartola, zaštitnika općine Čavle. Posjetitelji su uživali u domaćoj hrani i zabavili se uz klapsku glazbu.
Ugodan ambijent u grobničkom kaštelu privukao je domaće i strane goste. Uživali su u dobroj kapljici vina i domaćoj hrani.
Za vino su se pobrinuli domaći vinari.
- Stotinjak sorti različitih vina, oko 40 različitih vinra iz cijele Hrvatske. Većinom je to Istra i Primorje, ali imamo iz Dalmacije dole Dubrovnika, Pelješac, Slavonija, tako da obuhvatili smo stvarno svaki dio Hrvatske, rekla je direktorica TZ-a općine Čavle Rea Čargonja.
- Od sorti imamo malvaziju Istarsku, imamo teran, od crnog i merlot, imamo muškat bijeli i roze vino. Proizvodimo bisku i teranino i maslinovo ulje, ističe vinar iz Istre Adriano Černeka.
Uz vino i pršut nezaobilazna je grobnička palenta kompirica. Članovi Udruge "Palentar" kuhali su je pred gostima.
Uz "pijat" dobre kompirice i čašu finog vina, neki su uz klapu Reful i zapjevali.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!