Dječja udruga "Paroščići" širi ljubav prema prirodi i pjesmi

24.03.2021.

07:00

Autor: Željka Živković/Regionalni dnevnik/HRT/D.D.

Dječja udruga "Paroščići" širi ljubav prema prirodi i pjesmi

Dječja udruga "Paroščići" širi ljubav prema prirodi i pjesmi

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Udruga "Paroščići" već godinama kroz rad s djecom promiče ljubav prema prirodi i pjesmi. Tako nastaju i mjuzikli za koje su više puta nagrađivani na Festivalu dječjeg stvaralaštva! Otkrijte što rade i stvaraju i u doba pandemije.

Galerija
Dječja udruga "Paroščići" širi ljubav prema prirodi i pjesmi, Foto: Regionalni dnevnik/HRT
Dječja udruga "Paroščići" širi ljubav prema prirodi i pjesmi, Foto: Regionalni dnevnik/HRT

Ne tako davno, u normalna vremena, nije bilo mjesta gdje ih nije bilo! Znatiželjni i kreativni, Paroščići su kročili na sve strane, no onda je stigla korona.

- Totalna tuga, kad nije bilo te pandemije mogli smo nastupati bilo gdje, putovati, sad ništa ne možemo jer nas je, eto, to zaustavilo, kaže Anja Drčec.

No samo nakratko jer voditeljica udruge i Paroščice pripremaju nova iznenađenja!

- Jako se veselim ovom novom mjuziklu i općenito našem radu zato što mi je jako falilo prošle godine zbog pandemije i jedva čekam da se ova grozota makne, da možemo napokon početi raditi normalno i putovati normalno, priča Petra Zubonja.

Novi će se mjuzikl zvati "Mika u začaranoj šumi", a ideja je nastala posve slučajno, u autobusu!

- Putem nam je bilo malo dosadno, pa smo zamolili ravnateljicu da nam ispriča čarobnu priču i bila nam je nekako zanimljiva, no na kraju nam nije dovršila tu priču, pa sada smišljamo mjuzikl o njoj, prepričala je Mihaela Majhen.

U šumskoj kolibi djeca će upoznavati bića iz mitologije.

- Tu će biti Zmaj Suncostaj, pa druidsko Drvo života, pa ćemo se uhvatiti malo i šamana i mongolske glazbe i velških uspavanki i sve ono što čini prirodu onakvom kakva je kroz legende i stara predanja, objasnila je Draženka Šebek, voditeljica Udruge i autorica mjuzikala.

- Teme se mijenjaju u mjuziklima, prate naš rast, prate se teme da nama da nama, što smo malo odrasliji da nam ne bude dosadno, kaže Nera Vorkapić.

Dok šetaju gradom, nastaju i nove ideje koje će, nadajmo se, brzo moći realizirati!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!