Djelatnici PU splitsko-dalmatinske daruju život: Čak 610 članova donira krv!

22.12.2021.

16:56

Autor: Anita Markovina Radnić/Regionalni dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Mario i Marko Galić

Mario i Marko Galić

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Više od 170 doza krvi prikupljeno je u zadnjoj ovogodišnjoj akciji Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave Splitsko-dalmatinske. Jedini takav klub unutar MUP-a ovu plemenitu tradiciju održava gotovo četvrt stoljeća. 

Otac i sin - nesebični, složni i odlučni - da nekome spase život. Igle se ne boje. Mariju je ovo 51. put da daruje krv, a Marku treći. 

- Lijep je osjećaj kada vidite da možete pomoći ljudima, to je najmanje što možemo napraviti, ističe policijski službenik PU splitsko-dalmatinske Mario Galić

- Ima li još netko iz familije tko bi mogao? Pa vjerojatno brat, ali nije nikad probao, govori sin, student Marko Galić

U bazi specijalne policije u Mravincima dom je i darivatelja krvi. Prve doze dragocjene tekućine policijski klub prikupio je prije 24 godine. Okupljaju policijske djelatnike, ali i članove njihovih užih obitelji, a na samim akcijama - dobrodošli su svi zdravi građani.

- Mi smo jedini klub darivatelja krvi u Ministarstvu unutarnjih poslova, s evo, dugogodišnjom tradicijom. Imamo 610 aktivnih članova. Svake godine bilježimo dolazak novih članova s obzirom na to da svake godine u Ministarstvo unutarnjih poslova dolaze mladi ljudi, ističe predsjednik Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi PU splitsko-dalmatinske Hrvoje Boban

Među njima je i Ivana iz Makarske - dragocjenu tekućinu prvi je put darovala na akademiji.

- Preporučila bih svima koji mogu da dođu kad god se može, nadam se da ću nastaviti ovako, svako tri, četiri mjeseca koliko se može, kaže Ivana Roso, policijska službenica PU splitsko-dalmatinske. 

- Ništa ne boli, sve je OK, ističe službenik Željko Zorica

- Koji je Vama ovo put?

- 28. 

- Svaka čast!

U dva dana akcije prikupljeno je više od 170 doza, dodamo li tome i 500 doza iz prethodne tri akcije - policijski službenici u godinu dana spasili su - 2000 života. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!