Dobar početak turističke godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

12.03.2023.

09:48

Autor: M.M./Hina/HRT

Dobar početak turističke godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Dobar početak turističke godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Foto: Damir Spehar / Pixsell

U prva dva ovogodišnja mjeseca na području Bjelovarsko-bilogorske županije ostvareno je 71 posto više dolazaka i 62 posto više noćenja nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci nacionalnog sustava evidencije gostiju eVisitor, doznaje se u nedjelju iz županijske TZ.

Ostvareno je 5.237 dolazaka i 19.007 noćenja, uglavnom je riječ o domaćim gostima, no zamjetan je porast udjela stranih gostiju u turističkom prometu.

Tako je u siječnju i veljači ostvareno 1.317 dolazaka i 6.066 noćenja stranih gostiju što je za 111 posto bolje u dolascima i 183 posto bolje u noćenjima u odnosu na prošlu godinu.

Predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-turističke županije, župan Marko Marušić, zadovoljan je ostvarenim rezultatima.

- Drago mi je da ulaganja u unaprjeđenje kvalitete smještaja i ukupne ponude daju rezultate i da je ovo područje sve privlačnije gostima. Na području županije planiraju se velike investicije u turizmu, posebno na bjelovarskom i daruvarskom području. Nadam se uspješnom prolasku projekata koji su prijavljeni na trenutačno dostupne natječaje, a koji će sigurno dati potpuno novu perspektivu ovom području, kazao je Marušić u nedjelju.

Dodao je kako će najvjerojatnije u svibnju Županija zajedno s Turističkom zajednicom BBŽ raspisati javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za unaprjeđenje kvalitete turističke ponude. Ta mjera pomoći privatnim iznajmljivačima lani je uvedena prvi put i imala je izvrstan odjek.

Brojem dolazaka i noćenja u prva dva ovogodišnja mjeseca i dalje prednjači Turistička zajednica Daruvar-Papuk. Imali su nešto više od 3 tisuće dolazaka i oko 11.700 noćenja. Slijedi TZ Bilogora-Bjelovar s dvostruko većim brojem dolazaka (1.318 dolazak) i gotovo dva i pol puta većim brojem noćenja (4.755 noćenja) nego u siječnju i veljači 2022. godine. Na trećem je mjestu TZ Sjeverna Moslavina koja također bilježi rast.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!