Dobri duh Siska, postolar koji ne naplaćuje svima

02.03.2022.

13:58

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HTV/HRT

Sisački postolar Željko Vrđuka

Sisački postolar Željko Vrđuka

Foto: HTV / HRT

Željo Vrđuka, postolar iz Siska, gost emisije Dobro jutro, Hrvatska, rekao je da 30 godina ima privatni obrt i da mu je lijepo raditi s mušterijama. Supruga Dragica, koja je radila u Željezari, pridružila mu se u poslu i Željko ima samo riječi hvale za njezin posao.

Dobri duh Siska


Ne naplaćuje djeci, sportašima, plesačima i starijima, ne mijenja cijene već od 2007. godine.


- Kad sam počeo raditi rekao sam sebi: Nećeš ti to toliko naplaćivati. Živio sam s narodom i zato sam došao na tu ideju, rekao je sisački postolar. Napominje da ima dobrog dobavljača repromaterijala koji mu odgodi plaćanje i on mu plati od mirovine. Boji se da će sada ipak morati poskupjeti zbog sadašnjih situacija na tržištu.


Kako odabrati cipelu u trgovini?


- Ako vam cipele ne odgovaraju trgovini i uske su, probajte ih, a nakon toga prošetajte, obiđite druge trgovine i ponovno se vratite probati ih. Ako ih ipak kupite i donesete meni, ja ću ih rastegnuti, ali neće vam pasati. Uvijek kažem: Prvi put anđeli prodaju, drugi put đavo prodaje, slikovito je objasnio gospodin Vrđuka.  


Velika ljubav - meksička glazba


Kaže da mu je to još od vrtića kada nije volio jesti poriluk, ali je čuo mesičku glazbu i rekao sebi: Žalja, to je tvoja muzika!


Više pogledajte u videoprilogu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!