Donja Motičina želi postati mjesto iz kojeg mladi ne odlaze

20.04.2021.

20:55

Autor: Silvio Stilinović/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Donja Motičina

Donja Motičina

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Gotovo cijela općina Donja Motičina kod Našica, jedno je gradilište. U toj općini s tri naselja pokušavaju stvoriti mjesto odakle mladi ne odlaze. Načelnik kaže, i uspijevaju. Novi projekt je i izgradnja sportskog centra.

Trošne zgrade trebao zamijeniti suvremeni sportski centar. Velika je to investicija kažu u općini, jer vrijednost radova je gotovo 2 milijuna kuna. Usporedbe radi, općinski proračun je 2 400.000 kuna. No dobar dio sredstava osigurali su kroz natječaje.

- Od ministarstva regionalnog smo već osigurali 300.000 kuna. Od Osječko-baranjske županije nadamo se oko 500.000 kuna, rekao je Željko Kovačević, načelnik Donje Motičine.

Očekuju još sredstva i iz natječaja Ministarstva turizma i Ureda za sport, a i Hrvatski nogometni savez obećao je pomoći. Jer na ovom travnjaku igrali su i prvoligaši.

- NK Osijek kada dođe u Orahovicu na pripreme, onda uvijek traže da odigraju utakmice kod nas. I to je nama jedna velika hvala. I njima hvala što dolaze. Uvijek pohvaljuju naš teren da je jako dobar, kaže Vlado Mikičić iz NK „Donja Motičina”.

Nogometni klub okuplja 100-njak igrača od najmlađih do seniorske ekipe, u drugoj županijskoj ligi Osječko- baranjske županije.

- Seniori su ove godine, uvjerljivo, uvjerljivo prvi. I nadamo se da će tako i biti. I jedan jedini cilj je prva županijska, kazao je Mikičić.

Uz nogometno igralište, gradi se u cijeloj općini.

- Počinje izgradnja parkirališta u naselju Seona gdje smo riješili staze i javnu rasvjetu. I evo vidimo u Donjoj Motičini velika gradilišta. Ovih dana raspisuje se i natječaj za aglomeraciju za naselja Seona, Donja Motičina, 30 i nešto milijuna. Želimo gospodarsku zonu, gradi se kružni tok. Tako da je stvarno jako puno investicija, rekao je Kovačević.

U općini nema neasfaltiranih ulica, rade se pješačke staze, gotova je nova ambulanta. Na taj način, kaže i načelnik, odlazaka mladih gotovo i nema.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!