Dubrovački polumaraton, glavni adut u predsezoni

30.04.2023.

19:32

Autor: Vicko Dragojević/Dnevnik/HRT/IMS/R.S.

Dubrovački polumaraton

Dubrovački polumaraton

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Dubrovnik je ovoga vikenda bio u znaku trčanja, 7. po redu izdanje Du Motiona okupilo je više od tisuću trkača, većinom inozemnih. Sjajan sportski, ali i turistički događaj. 

Iz Dubrovnika se u središnji Dnevnik HTV-a javio Vicko Dragojević:

Trkači su krenuli najprije na polumaraton, a zatim i oni koji istrčavaju 5 kilometara. Na ovoj, kraćoj dionici, najbrža je bila Grkinja koja živi u Sjevernoj Irskoj. 

-  Drugi put sam istrčala 5 kilometara, prošle godina sam bila 4., ove godine sam prva, i tako sam sretna! Nevjerojatna utrka, sjajna podrška, za HRT Dnevnik rekla je Atanastia Sevastakis, trkačica.

Malo više od jedan sat poslije, polumaraton su zajedno završili pobjednici iz Španjolske i oborili rekord staze.

- Utrka je prelijepa, prošli smo cijeli Dubrovnik, ovdje smo prvi put, kazao je Severino Felipe Gomez, maratonac. 

7. Du Motion


7. Du Motion pokazao se kao pogodak, kako sportski tako i turistički!

- Naš cilj je 700 do 800 trkača na polumaratonu, jednako na utrci 5 kilometara. Dolaze nam obitelji, uspjeli smo postići to da netko dođe trčati dječju, netko trči polumaraton, netko zidine, netko 5 kilometara, oni se zadržavaju u destinaciji gotovo 5 dana. Ukupna ekonomska potrošnja u Dubrovniku za vrijeme trajanja Du Motiona prelazi 2 milijuna eura, objasnio je Alen Bošković, direktor utrke Du Motion. 

Dubrovački polumaraton, glavni adut u predsezoni


Dubrovački polumaraton polako postaje glavni adut u predsezoni - trkači su odlični gosti, koji ostaju danima i ne boje se potrošiti.


- Ovdje smo stigli u srijedu, a ostajemo 8 dana, rekla je Cathy, SAD. 


- 4 dana, obiteljski, kazala je Marija, Srbija. 


- Sportski sadržaji su bitni i sport je jedna od glavnih target skupina koje ćemo mi kao turistička zajednica ciljati po pitanju promocije u budućnosti, istaknuo je Miroslav Drašković, direktor TZ Dubrovnik. 


Vijesti o utrci dolaze do 2 milijuna ljudi


Pripreme za polumaraton traju cijele godine, a marketinškim kanalima vijesti o utrci dolaze do čak 2 milijuna ljudi.


- Uspjeli smo nekako se pozicionirati s obzirom na to da ponudimo u nekoliko dana trkačima poznatu dubrovačku gostoljubivost, u kojoj sudjeluju svi naši sugrađani, svi koji volontiraju, gradske službe. Dajemo im taj servis u kojem se oni osjećaju da su u centru kompletnog događaja, rekao je Bošković. 

Stoga ne čudi da su gotovo svi već najavili vidimo se dogodine!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!