Mladi Indijac budućnost vidi u Hrvatskoj, kaže to je raj na zemlji

06:56 / 20.05.2022.

Autor: Sanja Najvirt/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Zayed Bin Waleed

Zayed Bin Waleed

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Ohrabruje sve veći interes stranih studenata za Hrvatsku. Mladog indijskog nogometnog reprezentativca - program razmjene studenata Erasmus doveo je na studij ekonomije u Požegu. Iako je već proputovao gotovo cijeli svijet, dvadesetogodišnji Zayed svoju budućnost i karijeru vidi upravo u Hrvatskoj.

On je budući ekonomski stručnjak, ali i indijska nogometna zvijezda. A uzor mu je samo jedan.

- Volim Luku Modrića, vezni sam igrač kao i on, igram na istoj poziciji i mnogo sam toga naučio od njega, gledam sve njegove utakmice, kazao je Zayed Bin Waleed.

A da ostane u formi - umjesto s "Kerala blastersima" trenira s požeškim dečkima. Dio je ekipe - na terenu i izvan njega.

- Vezni ljevak je i to izraziti, kad igramo ovdje stavim ga na tu poziciju i pokazuje dobre stvari, naglasio je trener NK Slavonija iz Požege Dalibor Bognar.

- Upoznao je grad. Sve mu je super, imao je samo primjedbu na hranu, naša mu je slabo začinjena jer on je tamo navikao na svoju indijsku hranu, ja to baš ne volim, dodao je igrač NK Slavonije Roko Anić

Studij ekonomije na sveučilištu Jain - nastavio je na požeškom Veleučilištu. I to preko ERASMUS-a.

- Nastava se u ovom slučaju odvija zajedno sa studentima iz Ukrajine i Gruzije, nastava iz ekonomskih znanosti odvija se u malim grupama tako da je kvaliteta na visokoj razini, poručio je prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi doc. dr. sc. Berislav Andrlić.

- Tako ću ovdje biti u mogućnosti razvijati svoje vještine i znanja kako bi ih mogao konkretno upotrijebiti kada dobijem posao u budućnosti, istaknuo je Zayed Bin Waleed.

Iskustva stječe na praksi u domaćim tvrtkama baš kao i ova studentica sociologije i engleskog jezika. Oboje su zaljubljeni u Hrvatsku pa uz kulturu, svladavaju i jezik.

- Mogu reći - dobar, bok, hvala vam, ali to je sve. Nikako ne mogu svladati duge rečenice, jako se trudim, ali bolje ne pokušavati, rekla je Tiba Afra, Sveučilište Jain, Indija.

I dok se Tiba uskoro vraća u Indiju, Zayed želi baš u Hrvatskoj završiti studij i graditi profesionalnu karijeru.

Živio je s roditeljima u Europi i Americi, ali Hrvatska je kaže - raj na zemlji.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!