Festival pjenušaca i jagoda na Plešivici

27.05.2023.

18:15

Autor: T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Festival pjenušaca i jagoda na Plešivici

Festival pjenušaca i jagoda na Plešivici

Foto: HTV / HRT

Na Plešivici se ovaj vikend održava Festival pjenušaca i jagoda na kojem sudjeluje 12 vinara te Udruga proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten.

- Atmosfera ovdje je zaista izvrsna. Plešivički kraj je poznat po proizvodnji pjenušca, a sada su to odlučili kombinirati uz jagode, rekao je u svom javljanju u Regionalni dnevnik novinar HTV-a Adrian Vucić.

- Festival je otvoren za naše posjetitelje danas do 22 sata i sutra od 11 do 22 sata. Jastrebarsko i sama Plešivica brendiraju se i pozicioniraju kao vinska regija. Ujedno smo najmanja vinska regija, ali naši vrijedni vinari, prvaci su u proizvodnji pjenušaca i njima u čast organiziramo ovaj festival, festival pjenušaca i jagoda, rekla je  Petra Masnić, direktorica Turističke zajednice Jastrebarsko.

Festival traje dva dana, a ponuda je bogata.

- Svaki vinar priča svoju priču o pjenušcima, ali i o svom sadržaju u podrumu i sadržaju u dvorištu vinarije. I možemo reći da je čar ovog festivala preslika samog vinara u sadržaju festivala - od tamburaša, vinskih radionica, kušanja pjenušaca, šetnje kroz vinograd, objašnjava Masnić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!