12:58 / 01.09.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/Hina/V.M./HRT

Festival ukusnih štrudli raznih okusa i mirisa

Štrudlafest

Štrudlafest

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Prvi dani rujna u Jaškovu nedaleko od Karlovca rezervirani su za Štrudlafest. Ukusne štrudle raznih okusa i mirisa u Jaškovu možete kušati ovog vikenda od 3. do 5. rujna.

U studiju emisije Dobro jutro, Hrvatska otkrili smo i tajnu najboljeg tijesta za štrudle i program ovogodišnjeg Štrudlafesta u društvu ambasadorice štrudle Marice Vrbančić i organizatorice Štrudlafesta Lidije Žbanjer Gržetić:

Štrudlafest, slatki gastrofestival, otvara svoja vrata od 3. do 5. rujna u selu Jaškovu nedaleko od Karlovca, za posjetitelje priprema spoj gastronomije, sporta, kulture, umjetnosti i zabave.


Domaće štrudle moći će se kupiti na desecima štandova mjesnih OPG-ova, no moći će se kušati i diljem Karlovačke županije. Od ponedjeljka pa do 5. rujna u 20-ak restorana nudit će se po promotivnim cijenama. Za posjetitelje se priprema i gastro show Dalmacija u selu štrudle, pod kulinarskom palicom Ivana Pažanina.


Osim u štrudlama posjetitelji će moći uživati i u kreativnim radionicama gdje će moći oslikati vlastiti tanjurić za štrudle. Tu je i likovna radionica Art Apetit, ali i ambasadorice štrudle koje će otkriti sve tajne izrade te poslastice.


I najmlađe ove godine očekuje niz radionica i aktivnosti, sportskih, gastro i kreativnih. Da su štrudla i sport bliski partneri, dokazat će biciklistička ruta štrudla by bike koja vodi šumama i poljima jaškovskog kraja. Novost je ruta štrudla by boat, štrudla-safari na Dobri.


U Tjednu štrudle posjetitelje čeka poklon uz kupljenu ulaznicu u Gradskom muzeju Karlovac, Starom gradu Dubovcu, Baraćevim špiljama u Grabovcu te  Zavičajnom muzeju u Ozlju koji je pripremio i niz radionica u Etno parku. Jedinstvena Žitna lađa imat će posebne plovidbe s degustacijom štrudle, a u Tjedan štrudle uključio se i Zavičajni muzej te Ivanina kuća bajke u Ogulinu.


Svi programi provode se u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, dio njih uz prethodnu najavu i rezervaciju, a sve informacije mogu se naći na internetskoj stranici festivala.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!