Ekipa "Dobri dečki" iz Valpova skuhala je najbolji fiš paprikaš na Fišijadi u Kneževim Vinogradima u konkurenciji od čak 80 kotlića. Drugo mjesto pripalo je domaćoj ekipi iz Kneževih Vinograda predvođenoj Alesandrom Beljićem, a treći je višestruko nagrađivani fiš majstor, Milan Petrović.
Ovo je polufinale pred veliku nacionalnu fišijadu u Belom Manastiru, kažu majstori kotlića. Osim što je ukusan, fiš paprikaš vole pripremati i iz drugih razloga.
- Zato što najbrže bude gotovo, pojedemo, podružimo se, pokartamo, popijemo si koju, rekao je Dino Martić, Kneževi Vinogradi, te otkrio tajnu svog fish paprikaša:
- Omjer vode, paprike, soli i to je to.
- Mi smo amateri i kuhamo samo za sebe jer volimo jesti fiš i to je to. A ovdje smo došli zbog druženja i da se provedemo dobro, dodaje Vedran Lozančić, Kneževi Vinogradi.
Organizatori iz ovdašnjeg nogometnog kluba Borac za svaku su ekipu osigurali stol za osam osoba, očišćenu ribu, drva i piće. No, to ne znači kako svatko od majstora u kotlić nije mogao dodati nešto svoje.
Cilj fišijade je i podići kvalitetu gastro ponude ovoga kraja koji hranom privlači turiste. Jer kad je hrana u pitanju, Baranja je najpoznatija po kulenu i fišu.
- Prepoznali su nas ljudi po te dvije stvari, pogotovo tu naša općina Knežvi Vinogradi, naši restorani, naša Piroš čizma, naša Kovač čarda, to su naši restorani koji prave prave fiševe i ljudi su prepoznali, kaže Miroslav Aćimović, suorganizator.
- Budući da se ovdje natječu najtrofejniji majstori kotlića fiša u RH i na taj način promoviramo vrhunsku bogatu gastro ponudu ovoga kraja, ističe Vedran Kramarić, načelnik općine Kneževi Vinogradi.
Da ovdje sa fiš paprikašom misle ozbiljno govori i to što je upravo obnovljen rad udruge "Majstori fiša". Budućnost baranjskog gastro specijaliteta - osigurana je!