Gabriela bila zarobljena u ruševinama, dva mjeseca kasnije upoznala spasitelje

25.03.2021.

15:37

Autor: Kod nas doma/HTV

 Gabriela Cindrić provela je četiri preduga sata zarobljena u ruševinama

Gabriela Cindrić provela je četiri preduga sata zarobljena u ruševinama

Foto: Kod nas doma / HRT

Nakon potresa 29. prosinca Gabriela Cindrić provela je četiri preduga sata zarobljena u ruševinama svog ureda Gradske Uprave u Petrinji.

- Odmah sam krenula ustati, ali nisam mogla nikuda, priča Gabriela te dodaje: "Sad je prošlo već dva mjeseca, ali ne volim se vraćati na to. Ne osjećam se dobro kad to spominjem."

Gabriela ispod ruševina nije mogla disati, i čekala je da ju netko spasi. Njezinim roditeljima nitko nije vjerovao da bi ona i dalje mogla biti u zgradi, ali onda su došli oni – Kruno i potražni pas Drako iz HGSS-a, koji su ju pronašli u prostoriji zatrpanoj ciglama.

- Kad je pas počeo lajati pomislila sam: 'Našli su me, idem odavde', kaže Gabriela s osmijehom.

- Kad su oni došli, sunce je granulo. Ja sam onda znala da će ju pronaći, bez obzira na ishod, puna emocija kaže Sanja Cindrić, Gabrielina majka.

Dva mjeseca kasnije, Gabriela i majka upoznale su njezine spasitelje.

- Počela sam plakati, nisam čovjeku ni zahvalila od toliko emocija, kaže Gabriela.

Kruno Stipetić, HGSS-ovac, heroj, i voditelj potražnog psa, također je pun emocija kad priča o spašavanju Gabriele.

- Ne može se to riječima opisati, to je nekakvo duševno bogatstvo. U isto vrijeme mir, veselje i sreća – vrh svega, kaže Kruno.

- Susret koji ću pamtiti dok sam živa, dodaje Sanja.

Njihovom emotivnom susretu pridružio se i Neven Putar, voditelj K9 timova. U Gorskoj službi ima 36 licenciranih potražnih timova koji su spremni i za potragu u ruševinama – u potresom pogođeno područje stigli su već nakon nepunih sat vremena. Petero ljudi uspješno je pronađeno, među njima i Gabriela.

- Ne znam što bih rekao, suza mi krene s mojih 60 godina, s osmijehom kaže Neven.

- Spašavanje života pruža jedan osjećaj koji ne možete opisati riječima – nema ljepšeg od toga, to nam je nagrada, objašnjava.

Kruno je u HGSS-u već gotovo trideset godina, a zadnjih sedam radi sa psom Drakom – iza njih je mnogo treninga i potraga, a Drako Kruni znači mnogo.

- Znači mi više od svega. On je jedan veseljak, društvenjak i nestaško, kaže.

Gabriela se, kaže, inače jako boji pasa, ali s Drakom je doživjela nešto posebno. Iako ima povredu noge, njezina priča ima sretan završetak – zahvaljujući čovjeku i psu, koji čine jedan potražni tim.

- Sretna sam što sam ovdje i što sam živa, zaključuje Gabriela.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!