"Amorova žlica" - za društvo jednakosti

23.09.2021.

17:11

Autor: Ana Štrelov/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Gastro natjecanje za društvo jednakosti

Gastro natjecanje za društvo jednakosti

Foto: HRT / HTV

Gastro natjecanje ''Amorova žlica'' na sedam lokacija u Hrvatskoj okupilo je brojne natjecatelje koji su pokazali svoje kulinarske vještine i kreativne menije. Za društvo jednakosti, 20-ak osoba s invaliditetom kuhalo je danas u Šibeniku.

Podno zidina crkve svetoga Frane pregršt hrane i aromatičnih mirisa. Svoje specijalitete predstavilo je 20-ak natjecatelja iz Šibenika i susjednih gradova.

Skladni okusi na tanjuru pomno su promišljani mjesecima unaprijed. A njihov trud prepoznao je i žiri.

Upravo ovakva događanja prilika su za druženje i potencijalno zaposlenje. Jača i njihova samostalnost.

- Da oni sutra kad dođu do svog nesamostalnog stanovanja ili neovisno recimo od roditelja da mogu sebi spremiti hranu i higijenske potrepštine da na neki način mogu sve to posložiti da žive jedan pristojan život, rekao je Vlado Arežina, predsjednik Udruge Sveti Bartolomej, Knin.

- Želimo da sugrađani vide njihove prednosti, što su osobe s invaliditetom da to nisu osobe s invaliditetom koje traže nečiju milost, nego da su oni dio tog društva, naglasio je Vedran Habel, predsjednik Udruge UNUO.

Amorova žlica grabi prema društvu jednakosti, a nakon finalnog natjecanja u Zagrebu, najbolji kuhar otputovat će u Rim.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!