Glazbenoj školi u Vukovaru donirana dva klavira

30.01.2021.

06:59

Autor: Regionalni dnevnik

Donirani klaviri

Donirani klaviri

Foto: Ines Milanković / HRT

Glazbenoj školi u Vukovaru Grad je donirao dva polu koncertna klavira, vrijedna čak 200 tisuća kuna. Do sada je glazbena škola imala 9 pijanina i samo 1 klavir. Donacijom su, uz vrhunske instrumete, osigurane i nove mogućnosti napretka.

Glazbena škola Vukovar okuplja više od dvije stotine darovite djece. Magdalena Gašparić slobodno vrijeme posvetila je isključivo sviranju.

- Klavir sam jednostavno uvijek htjela svirati. Zanimao me i zvuk i da mogu izvoditi razne pjesme na njemu. Umiruje me nekad. Dosta se treba vježbati preko dana. Ovisi od dana do dana- većinom do 3 sata, možda zvuči puno, ali nije. Vrijeme brzo prolazi, govori Magdalena, 6. razred Glazbene škole u Vukovaru.

Do sada je Glazbena škola imala 9 pijanina i samo 1 klavir. Donacijom dva nova polu koncertna klavira, Grad Vukovar podiže razinu glazbenog obrazovanja na novu razinu. Učenici - oduševljeni.

- Ljepši zvuk proizvodi, lakše se i koncerti mogu izvoditi, puno je bolje i lakše za raditi, ističe Magdalena.

- Istrenirani i uvježbani prsti će prebirati po njihovim tipkama i ono što je puno važnije, da smo to napravili za naše najmlađe sugrađane koji pohađaju Glazbenu školu govori Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

I u svoj grad donose brojne medalje s državnih i međunarodnih natjecanja.

- Imamo zaista iznimne rezultate, a ovi vrhunski instrumenti će pomoći da ti rezultati budu i bolji. Naglašava Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića i Glazbene škole Vukovar.

Tajna njihova uspjeha - naizgled je vrlo jednostavna.

- Učitelji, morate imati dobar obrazovni kadar, dobru djecu i dobre instrumenti na kojima će oni svirati. S tim postižete vrhunske rezultate, rekao je Trajko Iljovski, voditelj Glazbene škole.

Umjetnička glazba u Vukovaru doživljava svoj procvat - što potvrđuju sve brojnije generacije polaznika. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!