20:23 / 11.09.2021.

Autor: Marijana Kranjec/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Glumačka moto alka ima svoja pravila

Glumačka moto alka

Glumačka moto alka

Foto: Regionaln dnevnik / HRT

Glumci su bili i na bjelovarskom korzu, ali u potpuno drukčijim ulogama. U sklopu kazališnog festivala BOK fest imali su priliku sudjelovati u moto alki, koja nema višestoljetnu tradiciju poput sinjske, ali je nastala upravo u Bjelovaru - prije više od četiri desetljeća. 


S jedne strane alka, s druge naoštrena koplja i moderni konjanici koji zajedno krote tisuće konja.  Srida? Teško ostvariv ideal. 

- Što je ključno - oštro oko ili čvrsta desnica? Dobar vozač i čvrsta desnica. Što kaže vozač, odnosno alkarski momak u ulozi vozača, pita se Sara Stanić, glumica.

- Odlično smo gađali i što se mene tiče bit će takva i iduća, rekao je Mateo Lončar, Motoklub "White City Riders", Bjelovar.

I to zahvaljujući djevojkama koje su pokazale da su neopravdano zapostavljene u alkarskim natjecanjima.

- Nisam trenirala. To je jednostavno prirodno curama i čini mi se da curama nešto bolje ide alka. To se može vidjeti čak i po prijašnjim rezultatima, istaknula je Erna Rudnički, glumica.

No glumačka moto alka ima svoja pravila, pa tako ovdje nije uvijek cilj biti najbolji. Jer atraktivna nagrada stiže gubitniku. 

- Nagrada su kobasice i to je sjajna nagrada, pa onda svi pokušavaju biti što lošiji, iako smo jedne godine dodijelili nagradu za prvo mjesto samo zato što je pobjednica bila vegetarijanka, sjeća je Ivan Ožegović, glumac.

I zato nije čudno što se nakon mnogo promašaja pa i diskvalifikacije pripetavalo za posljednje mjesto.

- Prvi put sam promašio sve, drugi put sam „milkio” alku, a treći put pada cijeli sistem i vijenac kobasica na kraju. Vijenac kobasica je u očima, govori Domagoj Jakopović Ribafish, novinar, voditelj i bloger.

Na kraju i oko vrata jer, kao u svakom pravom prijateljskom nadmetanju, i ovdje je najvažnija bila dobra zabava. Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!