Festival mesa u Zadru - gosti oduševljeni

19.10.2021.

07:00

Autor: Kristina Tartaro/Regionalni dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Festival "Meat me" u Zadru

Festival "Meat me" u Zadru

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nakon prošlogodišnje Covid stanke na 'staroj zadarskoj pijaci' počelo je novo izdanje Festivala mesa "Meat Me". Autohtona jela glavna su obilježja festivala, a svaki dan na meniju je druga vrsta mesa. 

Drugi Festival mesa otvorila je janjetina. Poznati zadarski kuhari osmislili su jela, a učenici ugostiteljske škole pomogli su u pripremi.

- Bila je ideja Iški lopiž, janjetina s bižima i krumpirom na gulaš na domaće, pojašnjava ideju kuhar Saša Began.

Učenica Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar, Laura Zelić, preporučila je bijelo ili rose vino zato jer je, kako kaže, lagano i lako probavljivo. 

Kušači su prezadovoljni. Kažu da podržavaju ovakve manifestacije i da su došli probati finu hranu. Kuhar i mentor Renato Kraljev najavio je da će svega biti - roštilja, tingula, gulaša, pečenja.

- Sve što radimo dijeli se na bonove. Hrana je 20 kuna, piće 10 i sve ide za Odjel pedijatrije OB Zadar, rekao je Kraljev. 

Ovim se festivalom nastoji okupiti lokalne proizvođače, ponuditi domaću hranu i piće, oživjeti posezonu. Direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka smatra kako je ovo uistinu pravi doživljaj za turiste. Oni koji su probali hranu na festivalu, nisu krili zadovoljstvo. Do kraja tjedna imat će priliku uživati u festivalu domaćih jela. Jedini uvjet ulaska u zadarsko carstvo mesa je Covid potvrda. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!