HeadOnEast u Osijeku

14:16 / 30.12.2021.

Autor: Željka Živković/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

HeadOnEast u Osijeku

HeadOnEast u Osijeku

Foto: Dnevnik / HRT

U Osijeku je počelo treće izdanje manifestacije HeadOnEast koja u zimsko vrijeme nudi sve najbolje od Slavonije i Baranje i to na poseban način. Bogata gastro i enološka ponuda, najveći panoramski kotač u Hrvatskoj i mnoštvo zabavnih sadržaja, aduti su koji pozivaju sve da istraže koliko istok Hrvatske može ponuditi.

Unatoč kiši, Park kralja Držislava okupan je šarenim bojama festivala svjetlosti! HeadOnEast, događaj je koji se ne propušta!

U gastro kupoli - specijalitet do specijaliteta. Okus, miris, boja i tekstura slavonsko-baranjske gastronomije!

- Nudimo čips od šarana s domaćom salatom od krumpira, govori Ivona Đukić, Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije.

- Imamo osječki gulaš s tamnim pivom, prilog njoke i za desert imamo knedle sa šljivama slatkim vrhnjem, pokazuje Aleksandar Radojčić.

No, da ne bi sve bilo očekivano, u ponudi je bio i sushi! Za svakoga ponešto!

- Treći HeadOnEast u Osijeku, u Osječko-baranjskoj županiji je festival energije, festival boja, svijetla, mirisa, okusa, druženja, naglašava Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana.

A sve to dodatno je obogatilo dosad najbogatiji Advent u Osijeku!

Veselju su pridonijeli i akrobati koji su svojim pokretima i vještinama unijeli dodatnu energiju. Dio njih iz susjedne Mađarske!

A upravo to i jest glavna svrha HeadOnEasta - uz ljepotu grada otkriti i kreativnost istoka Hrvatske koje ne nedostaje!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!