10:37 / 25.12.2020.

Autor: Regina Zubanović/I.B./DJH/HRT

HGSS-ovci kao Djedovi Božićnjaci

-

-

Foto: - / -

Pandemiji unatoč nastavili su svoju uvijek efektnu akciju koju su pokrenuli u suradnji s udrugom Anđeli.
HGSS-ovci kao djedovi božićnjaci, na quadu, umjesto na saonicama raznose darove raznim udrugama. Pandemiji unatoč nastavili su tu svoju uvijek efektnu akciju koju su pokrenuli u suradnji s udrugom Anđeli. Obilaze i Vrliku, Brač...

- Uspjeli smo prespavati do Božića, što se ne desi baš svaki put, ali evo dvije godine zaredom jest, rekao je Boris Omrčen iz HGSS-a.

U suradnji s udrugom Anđeli svake godine na saonicama, u svojim crvenim odijelima raznose darove.

- Ove godine idemo u centar u Vrlici odnijeti darove. Malo smo prilagodili jedan džip u saonice. Skupila se masa darova. Odnijeli smo to malo, usrećili ljude, rekao je.

Suradnja HGSS-a i Udruge Anđeli traje već 11 godina.

- Ove godine, nažalost, zbog ovog novog nenormalnog nismo uspjeli organizirati darivanje djece, ali smo pokrenuli akciju da posjetimo štićenike doma u Vrlici, rekla je Anka Đikić iz Udruge Anđeli. 

- Zahvaljujemo se dobrim ljudima koji su nam puno pomogli da opstanemo jer smo zbog pandemije stvarno imali problema s financiranjem. I evo - jači smo nego ikada, uz ovakve prijatelje i podršku kakvu imamo u Gorskoj službi, stvarno se ne bojimo ničega. I zahvaljujući ljudima koji su napravili val ljubavi i dobrote, istaknula je.

HGSS je poručio građanima:

- Idite u prirodu, ali pazite na sebe. Pazite što radite i ako bude potrebe nazovite na 112. Uvijek nas možete dobiti.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!